20 Mayıs 2016 Cuma

BALAT'TA KÖFTECİ ARNAVUT


MAVİ KÖŞE LOKANTASI(KÖFTECİ ARNAVUT)

İstanbul da her yerde köfte var ama biz sıra dışı güzelliklere sahip olan köfteleri sizlere tavsiye ediyoruz. Balat'ta köfteci Arnavut bunlardan biri.Halk lokantasının bütün özelliklerini taşıyor bu şirin tarihi lokanta.Kuruluş tarihi 1937 olan lokanta ilk ismi olan Mavi köşe lokantası olarak hizmet veriyor.Halk arasında zamanla köfteci Arnavut ismi ile nam salmış.

Balt'ta hangi mekana gitseniz tarihi olduğunu söylerler.Zaten sizde bu mekanların tarihi olduğunu hissedersiniz.Köfteci Arnavut yol üzerinde köşede küçücük bir dükkan.Küçük küçük köfteler yanında menüsünde işkembe çorbası,Arnavut ciğeri,piyaz ve balkanların ünlü tatlısı Trileçe bulunuyor.Arnavut ciğeri
 müdavimlerinin kuyruğa girdiği ve haftanın iki günü yapıldığı bir lezzet. Trileçe tatlısı şu anda İstanbul da birçok yerde yapılıyor ama burada mutlaka yemenizi tavsiye ediyoruz.

Trileçe haftanın 6 günü yapılıyor.Cumartesi günleri yapılmıyor.Gün içerisinde saat 16'ya kadar servis var bu saatten sonra  yiyecek bir şey kalmadığı için kapatılıyor.

Salih Seçkin Sevinç kitabının bir bölümünde Ali ustanın keyifli sohbetlerinden de bahsediyor.Halk lokantası olan bu güzel mekanda Necdet ve Ali İştay kardeşlerin dolu dolu hayat hikayesi var.Dile kolay tam 80 yıldır var olan bir mekan burası 1937 yılından beri hizmet veriyor.

Balat'ta Mürselpaşa caddesi üzerinde eski bir binanın altında buluna bu mütevazi köfteci dükkanı'nın ismi Mavi Köşe Lokantası.

Mürselpaşa caddesi no:139 Balat-İstanbul

Kaynak:Salih Seçkin Sevinç      Harbi-Yıyorum




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POPÜLER MEKANLAR

İSTANBUL'DA PLAJ KEYFİNİ SEDEF ADASI'NDA YAŞAYIN

 Cumartesi gününü Sedef Adası'nda geçirince buradaki güzellikleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.  Sedef Adası İstanbullular tarafın...