20 Mayıs 2016 Cuma

EMİNÖNÜ'NDE ETSİZ ÇİĞ KÖFTE VE ALİ USTA


ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

Bu hafta sizlerle paylaşacağım içeriklerin büyük çoğunluğunu yemek mekanlarının tanıtımı oluşturacak.Bütçenize uygun restoranlar ile bu mekanların  son derece lezzetli yemeklerini  bir hafta boyunca sizlere tanıtacağım.Son dönemlerde önemli yayınlara imza atan Salih Seçkin Sevinç'in harbi yiyorum adlı kitabından kaynak olarak faydalanacağımı bilmenizi isterim.

ÇİĞ KÖFTECİ ALİ USTA
                         EMİNÖNÜ              

Çiğ köfte sevenler için en büyük problem kullanılan etin kalitesi ve temizliği olduğunu söyleyebiliriz.Ali usta hijyenik bir ortamda etsiz çiğ köfte yaparak sorunu çözmüş.

Müşterileri arasında  bölgenin bankacıları,yöneticileri,tüccar ve esnafı Ali ustanın çiğ köftesini yemek için sırada beklemeye razıdır.Ali usta için tarihi yarımadanın en çatlak esnafı  diyebilirsiniz.

Salih Seçkin Sevinç harbi yiyorum adlı kitabında Ali ustayı şu cümleler ile tarif ediyor.

"Ayağında lastik ayakkabıları ile tarihi yarımadanın en çatlak esnafı diyebileceğimiz Ali usta,kesinlikle yeme-içme tarihimizin ikonik bir figürüdür. onca kişiyi orada toplamasının yegane alamet-i farikası insanları gündelik hayatlarından soyutlayabilmeyi başarmasıdır.Ali usta başarılı bir performans sanatçısıdır aslında.Aklınızı alır!yere düşürdüğünüz çiğ köfteden özür bile diletir." 

Elinin bol olduğu söylenir.Her şeyiyle sınırları zorlar.Kısacası bir şov programı ile çiğ köftenizi yer ve oradan ayrılırsınız.
Etsiz çiğ köfteyi seviyorsanız işte size eşsiz bir mekan. Eminönü'ne gittiğinizde uğramayı unutmayın.

Çiğ Köfteci Ali Usta:

Hamidiye Türbesi Sk.Eminönü-İstanbul


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POPÜLER MEKANLAR

İSTANBUL'DA PLAJ KEYFİNİ SEDEF ADASI'NDA YAŞAYIN

 Cumartesi gününü Sedef Adası'nda geçirince buradaki güzellikleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.  Sedef Adası İstanbullular tarafın...