12 Mayıs 2016 Perşembe

YEŞİLLİKLER İÇİNDE HAFTA SONU TATİLİ


SAPANCA'DA GÖL VE YEŞİLLİKLER İÇİNDE KISA BİR TATİLE NE DERSİNİZ?

 Bahar aylarının içinde bulunduğumuz şu günlerde havanın güzel olması  nedeniyle kısa  tatillerin hepimiz   için uygun olduğunu düşünüyorum. Hafta  içi yoğun iş temposundan uzaklaşmak istediğimizde yakın  mesafelerde  bulunan yerlerde tatilimizi geçirmek isteriz. Bunun için sizlere önerebileceğim  en ideal yerlerden biri Sapanca. Göl ve doğanın birbirini kucakladığı  yeşillikler diyarı sapanca muhteşem  doğası ile tatilcilere  göz kırpıyor. 

Sapanca'nın hemen çıkışında Ankara yönünde berceste de yapacağınız muhteşem bir kahvaltı ile kısa tatilinize başlayabilirsiniz.
Her bütçeye göre konaklama yerlerinin olduğu bu şirin kasabada sizlere daha önce yaptığım paylaşımlarda önerdiğim Aslı Bey Konağı İlkbahar da uygun fiyatları ile siz tatilcileri ağırlamak için sabırsızlanıyor. Rahat bir ortamda yeşil çimenlerle hizmete hazır bahçesi ile kendinizi evinizde hissedeceğiniz nefis bir butik otel sizleri bekliyor. Kısaca Otel'in tarihi ve hizmetlerini sizlere aşağıda bahsedeceğim. Mutlaka hafta sonu tatilini geçirmeniz gereken bir mekan. 


 

Sapanca’da tarihi bir mekan Aslı Bey Konağı.

1878 yılında Gürcistan'ın Batum kentinden Türkiye'ye göç eden Arslan Bey tarafından 1915 yılında Türk mimarisine bağlı kalınarak klasik bir konak olarak Sapanca da inşa ettirilmiştir. Tarih boyunca uzun yıllar aynı aileye mensup bireyler tarafından konak olarak kullanılmış ve zaman zaman tarihi dokusuna bağlı kalınarak kısmi onarımlar yaptırılmıştır.

Daha sonraları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından  “ Korunması Gerekli Kültür Varlığı’’ olarak belirlenmiştir. Son Kuşak aile 2010 yılında gerekli onarımları yaparak bu tarihi konağa yerleşmiş ve 2014 yılına kadar  burada yaşamışlardır.2014 yılında konağı butik otele çevirme kararından sonra tarihi dokulara bağlı kalınarak restorasyonu yapılmış ve 2015 yılında hizmete açılmıştır.

2015 Yılında Aile tarafından tarihi ve kültürel dokusu korunarak 5 odalı  bir butik otele çevrilen konakta, siz de kuzine üzerinde kahvenizi yudumlayarak, Türk hamamı özelliği taşıyan kurnalı banyolarda, duş alarak rahatlamak isterseniz hafta sonu tatilinizi bu konakta geçirebilirsiniz. 
Bu  butik otelde ailenin üçüncü kuşak torunlarından Elif ve Muammer Karabulut sizlere harika bir konukseverlik ve güler yüzleri ile hizmet etmektedir. Sabah kahvaltılarında poğaça ve ev reçelleri ile pastaları mutlaka kaldığınız sürece denemelisiniz.

Eğer tarihi ve kültürel özellikleri korunmuş bu güzel butik otelde vakit geçirmek isterseniz İzmit'e sadece 20 dakika mesafede, Sapanca da Kemalettin Paşa Caddesi üzerinde bulunan Aslı Bey Konağı'nı mutlaka ziyaret ediniz.

Eğer bütçenize güveniyorsanız Güral Sapanca ve Richmond Nua'daharika bir hafta sonu tatili geçirebilirsiniz.

Güral Sapanca

Ormanın kenarında 5 yıldızlı Güral Sapanca süper konaklama tesisinde, hafta sonu tatilinde  konuklara Türk hamamı terapisi ve  geleneksel Bali masajı misafirlere sunulan hizmetler arasında yer alıyor.Ayrıca bu muhteşem otelde doğa yürüyüşleri ile çeşitli spor olanaklarından faydalanabilirsiniz.

Richmond Nua Wellness Spa:

Göl kıyısında ve yeşillikler içerisinde yer alan 5 yıldızlı otelde Spa ile ilgili her türlü olanaktan faydalanma imkanınız var.Otel de konaklama için kesinlikle çocuk alınmıyor.Tamamen sakin ve sessiz bir ortamda kendinize terapi yapabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POPÜLER MEKANLAR

İSTANBUL'DA PLAJ KEYFİNİ SEDEF ADASI'NDA YAŞAYIN

 Cumartesi gününü Sedef Adası'nda geçirince buradaki güzellikleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.  Sedef Adası İstanbullular tarafın...