1 Temmuz 2016 Cuma

BÜYÜKADA





Mübarek Ramazan ayının son günlerinde ülkemizde bayram tatili de başlamış oldu.Birçoğumuz kendi memleketimize ziyaretler yaparken, bazıları bayram tatilini geçirmek için sahil kentlerine akın etmeye başladı.Tatilini İstanbul'da geçirecekler için İstanbul adalarını önerebilirim.Adalar içerisinde en fazla konaklama imkanını Büyükada da bulabilirsiniz. Büyükada da iskelede vapurdan indiğiniz andaki kalabalık sizleri ürkütmesin,bu kalabalık sadece iskele meydanı ve çevresini kapsamakta.Meydandan uzaklaşıp yukarı kısımlara çıktıkça sakin ve sessiz gerçek Büyükada'yı bulabilirsiniz. Büyükada'daki konakların,köşklerin güzelliğini duymayan kalmadığını düşünüyorum.Her biri kendine özgü güzelliklere sahip ve hepsi birer mimari şahaser diyebilirim.O kadar güzel evler var ki adada,hepsi birer müze görüntüsünde.Hatta bazıları o kadar gösterişli ki sizin müze sandığınız bir konağın sadece bir ev olmasına neredeyse ağzınız açık kalarak şaşırıyorsunuz.

Büyükada gezisinde payınıza bolca kilise,manastır,sinagog ve cami de düşecek.Adayı gezerken bisiklete binebilir veya yürüyebilirsiniz.Adaya gitmişken Aya Yorgi kilisesini görmeden ve buraya gidip dilek tutmadan olmaz.Sizde kendinize göre dileklerde bulunabilirsiniz.

Büyükada sahillerinde bir çok plaj bulunmakta buralara giderek denize girebilir ve güneşlenebilirsiniz.Kısa bir tatil yapmak istiyorsanız Büyükada'da  bir çok otel konaklamanız için sizleri bekliyor.Büyükada da yaklaşık 40 civarında tesis mevcut.

Aşağıda sizlere Booking.com adresinden ulaşabileceğiniz bir çok ada otelini paylaşacağım.Hepsinin fiyat ve konaklama bilgileri bu sitede verilmiş ve buradan rezervasyon yapabilirsiniz.Siteye ulaşmak için bloğumdaki Booking banner'ını kullanabilirsiniz.


Büyükada Çankaya Otel

Büyükada Anastasia Meziki Hotel

Lale Köşk

Büyükada Princess Hotel

Splendid Palas

Ascot Hotel Büyükada

Hotel Prinkipos  

Sizlere önerebileceğim otellerden bazıları.

Daha fazla tesise ulaşmak istiyorsanız bloğumdaki Banner'dan Booking.com adresinden ulaşabilirsiniz.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POPÜLER MEKANLAR

İSTANBUL'DA PLAJ KEYFİNİ SEDEF ADASI'NDA YAŞAYIN

 Cumartesi gününü Sedef Adası'nda geçirince buradaki güzellikleri sizlerle paylaşmaya karar verdim.  Sedef Adası İstanbullular tarafın...